امروز: شنبه, ۳ آبان ۱۳۹۹ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 8 ربيع أول 1442 | 2020-10-24
کد خبر: 3304 |
تاریخ انتشار : 21 دسامبر 2019 - 18:59 | ارسال توسط : |
15 بازدید
0
| می پسندم
ارسال به دوستان
پ

در حالی که سازمان جهانی بهداشت (WHO) در سال ۲۰۱۵ میلادی گوشت‌های فرآوری شده را در دسته سرطان‌زاها طبقه‌بندی کرده بود، یک مطالعه جدید با بیان این که سرطان‌زا بودن گوشت‌های فرآوری شده بسته به میزان نیتریت موجود در آنهاست، این طبقه‌بندی را به چالش کشیده است.

فست فود هات داگ

در حالی که سازمان جهانی بهداشت (WHO) در سال ۲۰۱۵ میلادی گوشت‌های فرآوری شده را در دسته سرطان‌زاها طبقه‌بندی کرده بود، یک مطالعه جدید با بیان این که سرطان‌زا بودن گوشت‌های فرآوری شده بسته به میزان نیتریت موجود در آنهاست، این طبقه‌بندی را به چالش کشیده است.

به گزارش ایسنا، آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC) یکی از بازوهای سازمان جهانی بهداشت گوشت فرآوری شده را به عنوان ماده‌ای که مواد افزودنی به آن اضافه شده، نمک‌سود، دودی یا تخمیر شده یا از روش دیگری برای حفظ و تقویت طعم آن استفاده شده است، تعریف می‌کند. 

از نمونه‌های گوشت‌های فرآوری شده می‌توان به سوسیس، بیکن، ژامبون، کالباس، گوشت دودی و گوشت‌های کنسروی اشاره کرد.

برخی از تولید کنندگان مواد غذایی از نیتریت سدیم برای فرآوری گوشت‌ها، تقویت رنگ آن‌ها یا به عنوان ماده نگهدارنده برای افزایش ماندگاری آن‌ها استفاده می‌کنند. با این حال، همه گوشت‌های فرآوری شده حاوی نیتریت نیستند و در سال‌های اخیر گوشت‌های فرآوری شده عاری از نیتریت از جمله انواع ژامبون و بیکن در دسترس مصرف کنندگان قرار گرفته است.

محققان پژوهشگاه امنیت جهانی غذا در دانشگاه کوئینز بلفاستِ انگلیس مطالعات اخیر را در مواجهه با این چالش و در مورد ارتباط  بین مصرف گوشت فرآوری شده و سرطان‌های روده بزرگ، راست‌روده و روده کوچک بررسی کردند.

آن‌ها دریافتند که فقط در حدود نیمی از مطالعات به شواهدی رسیده‌اند که حاکی از ارتباط مصرف گوشت‌های فرآوری شده با سرطان روده بزرگ است. با این حال، این نسبت هنگامی که تجزیه و تحلیل‌های خود را به مطالعاتی محدود کردند که فقط شامل بررسی تأثیر گوشت‌های فرآوری شده حاوی نیتریت بوده، این میزان  تقریباً به دو سوم معادل ۶۵ درصد رسید.

به گفته محققان آژانس بین المللی تحقیقات سرطان، نیاز به تجدیدنظر در طبقه‌بندی سرطان‌زاها داشته و باید بین گوشت‌های فرآوری شده حاوی نیتریت و عاری از آن تمایز قائل شده و خطرات آن‌ها را برای سلامت جداگانه ارزیابی کند.

با این حال محققان توصیه کرده‌اند که افراد مصرف گوشت‌های فرآوری شده را به حداقل رسانده و بر اساس توصیه متخصصان از یک رژیم غذایی سالم و متناسب پیروی کنند.

بنا بر گزارش سایت تخصصی مدیکال نیوز تودی، اگرچه یافته‌های محققان نشان می‌دهد همه گوشت‌های فرآوری شده خطر یکسانی ندارند اما با این حال هنوز به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

انتهای پیام

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top